Välkommen till nya bup.se

Här kan du som är ung hitta information samt få råd och stöd kring vad du ska göra när du eller en vän mår psykiskt dåligt. Sidan vänder sig också till dig som är förälder eller jobbar med barn. Surfa runt på webbplatsen och upptäck nya bup.se!

Varför en ny webbplats?

– Vi tyckte det var dags att förnya sajten främst kring form och struktur, men vi har också sett över stora delar av innehållet, säger Liza Junker, kommunikationsansvarig på BUP.

Vad vill BUP uppnå med kanalen?

– Det absolut viktigaste är att unga och deras vårdnadshavare lätt ska hitta kontaktvägarna in till barn- och ungdomspsykiatrin. Vid en akut situation ska besökaren inte behöva tveka om vilket telefonnummer som gäller. BUP har numera också ett telefonnummer till det som heter ”En väg in”, dit personer kan ringa för att få råd och stöd och boka nybesök. Vi fokuserar också en del på våra nyheter och reportage. Det finns mycket intressant att skriva om i vår verksamhet och många är intresserade att läsa om olika diagnoser och hur BUP arbetar med barn och unga.

Ni har illustrationer och inte fotografier på sajten?

– Vi har gjort användartester med ungdomar som har fått tycka till. Det visade sig att de föredrar illustrationer istället för foton. Vi vill att sidan ska kännas välkomnande med ett mjukt direkt tilltal i både text och bild.

Ni har precis lanserat bup.se – vad händer nu?

– Vi kommer också utveckla sajten med fler filmer – exempelvis kring diagnoser och förklara hur utredning och behandling går till samt vad man kan göra själv för att må bättre under sin behandlingsperiod.  

Vill ni få in synpunkter på sajten?

– Ja, vi vill gärna ha in synpunkter både från barn, föräldrar och samverkanspartners. Vi skulle vilja vara synliga i flera kanaler också så vi välkomnar all hjälp att sprida information om bup.se i flera kanaler!

Har du synpunkter eller förbättringsförslag är du välkommen att kontakta mig på liza.junker@regionstockholm.se.

Publicerad 2020-06-24