Hitta mottagning

Om du har psykiatriska akuta besvär och bor i Stockholms län, kontakta BUP En väg in under vardagar dagtid eller BUP Akutenheten på kvällar och helger. Det är viktigt att du hör av dig när du mår psykiskt dåligt. Det finns hjälp att få!

Tecknad bild av en ung person som tittar åt sidan

Kontakt och öppettider

Behöver du psykiatrisk akut vård i Stockholm?

Ring BUP En väg in 08-123 524 50
Helgfri vardag kl 7.45–16.00 

Har du en pågående kontakt med en BUP-mottagning ringer du direkt till din mottagning. Du hittar alla våra mottagningar på den här sidan.

Ring BUP Akutenhet 08-123 669 00 kvällar och nätter kl 16.00–08.00 och på helger. Vi har öppet dygnet runt. 
Hitta hit: Sachsgatan 10 på Södermalm i Stockholm (Google maps)

Bor du i Botkyrka, Haninge, Järva, Norrtälje, Nynäshamn eller Tyresö?

Kontakta barn- och ungdomspsykiatrin hos Prima eller Tiohundra. Vi har listat de BUP-mottagningar som tillhör andra vårdgivare inom Stockholms län. Här finns kontaktuppgifter till BUP hos andra vårdgivare inom Stockholm.

Vill du få kontakt med BUP utanför Stockholms län?

BUP finns i hela Sverige. Här hittar du kontaktuppgifter till BUP i regioner utanför Stockholms län.

BUP Intensiv öppenvård samarbetar med och förstärker vården på de lokala öppenvårdsmottagningarna när en mer intensiv behandling behövs, men kan också erbjuda diagnostik och behandling för särskilda patientgrupper. Som patient kommer du oftast hit via remiss från din lokala öppenvårdsmottagning.

Läs mer om BUP Intensiv öppenvård

BUP Heldygnsvård tar emot barn och ungdomar med allvarlig psykisk problematik som djupa depressioner, självmordsförsök, svåra ätstörningar och psykoser.

Läs mer om BUP Heldygnsvård

BUP Forsknings- och utvecklingscentrum knyter samman forskning och vård, och har flera patientmottagningar. På BUP finns även mottagningen BUP Internetbehandling.

Läs mer om BUP Forsknings- och utvecklingscentrum och BUP Internetbehandling