Terapioffer – Pim har svårt att kontrollera sin ilska

Lyssna på radioteatern om Pim som går i terapi.

Pim hamnar i bråk med allt och alla. Hemma vrids alltid familjens gräl upp till katastrofbråk och skrik. I skolan och med kamrater är det inte bättre. Pim tycker att folk är idioter och att allt känns som skit. Hon är arg och har svårt att kontrollera sin ilska.

Hennes föräldrar säger att hon måste gå i terapi fast hon inte vill. Men efter några gånger kan faktiskt Pim se lite ljusare på livet igen.

Terapin som Pim får är exempel på hur en samtalsbehandling kan gå till. I terapeutens sätt att arbeta finns inslag både från behandlingsformerna KBT och PDT.


Del 1

 

Del 2

 

Del 3

 

Del 4

 

Del 5

 

Pim, Maxime och Nima sitter i väntrummet. Terapeuten står i dörröppningen.

Om Terapioffer

Terapioffer är en radiodramaserie för unga gjort av Produktionsbolaget Filt i samarbete med Unga Radioteatern, för sändning i Sveriges Radio P4. De fem delarna om Pim är skrivna av Jenny Jägerfeld. Musik av Alina Devecerski.

Läs mer om Terapioffer på SR:s webbplats

Ilska och utbrott

Att bli arg är en normal reaktion om man till exempel blir orättvist behandlad eller om någon beter sig dåligt mot en. Men en del personer har svårt att kontrollera sin ilska. Det kan både handla om att man blir arg i situationer där det egentligen inte finns någon anledning att bli arg och att man överreagerar och blir överdrivet arg i situationer då det inte riktigt blir som man vill.

Råd och fakta om ilska och utbrott

Lyssna på mer radioteater

Nima har blivit utsatt för en misshandel. Förövaren, Fredrik, går i hans klass och Nima lever med ständig rädsla om att bli misshandlad igen.

Lyssna på Terapioffer om Nima


Maxime har levt med en psykiskt sjuk pappa som tog livet av sig. Hon försöker nu hantera sin ångest genom att bara försöka vara vanlig.

Lyssna på Terapioffer om Maxime