Hur kan det hjälpa att mötas och prata?

Även om man mår dåligt nu betyder inte det att det alltid kommer att kännas likadant – det finns hjälp att få. Vi på BUP har träffat många ungdomar och deras familjer och har stor vana av att leda samtal som kan ge nya perspektiv och tankar på en svår situation. Samtalen minskar besvären så att man kan må bättre och få vardagen att fungera igen.

Om man kommer till BUP får man berätta hur man mår. Man får också säga vad man tycker och hur man skulle vilja ha det. Våra behandlare är beredda att lyssna. Även om man har med sina föräldrar kan man få prata enskilt med behandlaren om man vill. 

För många räcker det med några rådgivande samtal för att hitta en lösning på det som var problematiskt. Samtalen kan också hjälpa föräldrar att bättre förstå hur de kan stötta sina barn. Kontakten med oss kan då avslutas. När ytterligare behandling behövs har vi många olika alternativ.

Hur arbetar BUP?

Samtalsbehandling

Se filmen om samtalsbehandling.

Fråga BUP
Våra senaste frågor och svar

Bra att veta om BUP

Kostar det att gå till BUP? Hur lång är väntetiden? Har BUP tystnadsplikt? Här har vi samlat praktisk information som är bra att känna till när man ska komma till BUP.

Bra att veta om BUP