BUP Södertälje

Mottagningen i Södertälje har ansvaret för barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård i Södertälje, Salem och Nykvarn. 

Kontakt och öppettider

Telefonnummer för nya patienter: 08-514 524 50
BUP En väg in tar emot remisser och vårdbegäran för nya patienter till BUP Södertälje och övriga öppenvårdsmottagningar inom BUP Stockholm.

Telefonnummer för pågående patienter:
Om du har en aktuell kontakt med BUP Södertälje så ringer du 08 514 530 00.

Öppettider: måndag–fredag klockan 8.00–16.45

Vid behov av akut besök: måndag–fredag klockan 8.00–16.00, kontakta öppenvårdsmottagningen på telefonnummer 08-514 530 00.

Vid behov av akut vård måndag–fredag klockan 08.00–16.00: Nya patienter kontaktar telefonnummer 08-514 524 50. Pågående patienter kontaktar öppenvårdsmottagningen på telefonnummer [telnr till mottagning]

Om du får förhinder och inte kan komma på din bokade tid – anmäl det via telefon till mottagningen så kan någon annan få din tid istället.

Adress:
Dalgatan 35
151 34 Södertälje

 

Du kan också kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Behöver du akut vård?

Här finns uppgifter om vart du ska vända dig.
Råd och fakta

Bra att veta om BUP

Kostar det att gå till BUP? Hur lång är väntetiden? Har BUP tystnadsplikt? Här har vi samlat praktisk information som är bra att känna till när man ska komma till BUP.

Bra att veta om BUP

Om BUP Södertälje

Vi tar emot barn och unga i åldrarna 0–17 år och deras familjer. Besöken är avgiftsfria.

Enhetschef är Marie Österholm. Mottagningen ingår i BUP:s sektionsområde Västra Stockholm. Chef för sektionsområdet är Peter Ericson.

E-post: sodertalje.bup@sll.se

Obs! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss då istället.

Ny åldergräns för Unga vuxnaenheten

Unga vuxnaenheten Södertälje är ett samarbete mellan BUP och vuxenpsykiatrin. Tidigare fördes patienter på BUP över till Unga vuxnaenheten vid 17 års ålder. Från och med 28 januari 2019 kommer man dock som patient att fortsätta få vård på BUP ända fram till att man fyller 18 år. Det betyder att efter detta datum tar Unga vuxnaenheten i Södertälje enbart emot personer över 18 år.

Läs mer om de nya åldersgränserna

Alex besöker BUP

Hur ser det ut på BUP? Vilka jobbar där? Måste man prata om man inte vill? Alex besöker en mottagning för att ta reda på svaren. 

Se filmen "Alex besöker BUP"

Remiss till BUP

Barn, ungdomar och familjer kan själva ta kontakt med BUP. Man kan också komma via remiss. Är du hälso- eller sjukvårdspersonal som ska remittera till BUP?

Läs mer om att skicka remiss till BUP

När ska barn och unga som flytt till Sverige söka stöd från BUP?

Asylsökande och nyanlända barn och ungdomar har rätt till svensk hälso- och sjukvård. Det gäller även den psykiatriska vård som BUP erbjuder, i de fall de har ett sådant vårdbehov.

Läs mer om BUP:s stöd till asylsökande och nyanlända barn