Relationer till jämnåriga

Att lyckas hitta en bästa kompis eller ett kompisgäng som man trivs med är inte alltid lätt. Det är mycket som ska kännas rätt: Man ska ha roligt tillsammans, ställa upp för varandra, lita på varandra, ha gemensamma intressen, för att bara nämna några saker.

Ibland kan man hitta en vän som man har i många år eller till och med hela livet. Men det är också vanligt att man har olika vänner under olika perioder. Man förändras och får kanske nya intressen som gör att man inte längre har lika mycket gemensamt med gamla kompisar. Särskilt när man är tonåring är det vanligt att man börjar tänka på vad man tycker är viktigt, vad man gillar och inte gillar, vad man står för, och så vidare. Det kan leda till att man söker nya vänskaper. Det är också vanligt att man träffar en pojk- eller flickvän, vilket kan göra att man umgås mindre med kompisar från förr.


Läs mer om relationer till jämnåriga

Fråga BUP
Våra senaste frågor och svar

Tips: Att säga förlåt

Man kan ångra något man har sagt eller gjort, men det kan ändå kännas svårt att säga förlåt. Läs våra tips på vad en bra ursäkt kan innehålla.

Tips: Att säga förlåt

Tips: Att säga ifrån

Att våga säga ifrån när någon är oschysst kan vara svårt. Läs våra tips på hur du kan träna på att säga ifrån.

Tips: Att säga ifrån