Vad händer på BUP?

När man kommer till BUP behöver vi ta reda på vad koncentrationsproblemen beror på. Då ställer vi frågor om ens livssituation, till exempel hur man har det hemma, med kompisar, på fritiden och i skolan. Vi försöker också ta reda på vad som brukar störa och göra att man inte kan koncentrera sig. Man får berätta om det finns något i livet som gör en orolig eller om man har varit med om någon svår händelse som man tänker mycket på. Man får också beskriva hur koncentrationsproblemen begränsar livet och hur länge man har haft det så. Vi ställer de här frågorna för att man ska få rätt sorts stöd och hjälp.

Vilken hjälp och behandling vi föreslår beror på vad som är orsaken till att man har svårt att koncentrera sig. Det kan till exempel vara att man lider av stark ångest, att man är deprimerad och nedstämd, att man mår dåligt på grund av en kris eller att man har förlorat någon och känner sorg och saknad. Koncentrationsproblem kan också vara ett symtom på adhd.

Man får en behandling som hjälper mot det som ligger bakom koncentrationsproblemen. Man får vara med och bestämma tillsammans med behandlaren och sina föräldrar hur behandlingen ska läggas upp.

Fråga BUP
Våra senaste frågor och svar