Ont i magen

BIP Ont i magen utvecklar internetförmedlad behandling för barn (8-12 år) och ungdomar (13-17 år) med funktionella magsmärtor. Nu söker vi deltagare till en stor studie för barn 8-12 år!

 

Funktionella magsmärtor

Funktionella magsmärtor innebär att ha ont i magen utan att det syns på några prover eller undersökningar. Det är så vanligt att det kan finnas flera barn i varje klass som har de här svårigheterna. För en del barn är funktionella magsmärtor något som hindrar dem från att njuta av livet. Det kan handla om att det är svårt att vara med på träningar, gå på restaurang eller vara med kompisar.

 

Andra symtom

Barn som har funktionella magsmärtor har ofta också andra symtom som:

• Obehagskänsla i magen

• Illamående

• Blir snabbt mätt

• Uppblåst mage

• Diarré

• Förstoppning

 

Kognitiv beteendeterapi


Vi undersöker om kognitiv beteendeterapi förmedlad via internet hjälper barn med funktionella magsmärtor. Både barn och föräldrar deltar aktivt i behandlingen. Våra studier hittills visar lovande resultat.

 

För närvarande har vi inga pågående studier i BIP Ont i magen

Logga BarnInternetProjektet, BIP

Anmäl dig till studier

Tvångssyndrom/OCD vid samtidig autism

Har ditt barn autismspektrumdiagnos och besväras av tvångstankar och tvångshandlingar? Då kan ni delta i en studie där vi utvärderar internetförmedlad beteendeterapi för barn och ungdomar mellan 7-17 år.

Läs mer om studien och anmäl dig

 

Depression

Är din ungdom ledsen, nedstämd eller deprimerad? Då kan ni delta i en studie där vi utvärderar internetförmedlad kognitiv beteendeterapi för ungdomar mellan 13 och 17 år.

Läs mer om studien och anmäl dig

Tourettes syndrom / ihållande tics

Besväras ditt barn/ungdom av tics, alltså rörelser eller ljud som hen inte kan hjälpa? Då kan ni delta i en studie där vi utvärderar internetförmedlad beteendeterapi för barn och ungdomar mellan 9-17 år.

Läs mer om studien och anmäl dig

Självskadebeteende


Lider ditt barn av självskadebeteende? Då kan ni delta i BiP:s studie om KBT-behandling över internet för ungdomar 13–17 år.

Läs mer om studien och anmäl dig

 Social uppmärksamhet

Vill ditt barn/ungdom vara med i en studie där vi undersöker hur unga personer tittar på och uppmärksammar bilder av ansikten och olika föremål? Då kan ni delta i en studie om social uppmärksamhet. Barn/ungdomar mellan 10-17 år kan delta i studien.

Läs mer om studien och anmäl dig

https://webskattning.se/bip/Register.php?treatment=500550

 

Vad är internetbehandling?

Psykologisk behandling över internet fungerar nästan på samma sätt som när man kommer till en mottagning, men att man kan jobba hemifrån från sin dator.

Läs mer om internetbehandling

Fungerar internetbehandling?

Man kan säga att ungefär hälften blir hjälpta av internetbehandlingen och de flesta som gjort internetbehandling är nöjda och tycker att behandlingen har varit till stor hjälp.

Läs mer om resultaten av internetbehandling