Delta i studier

Innan ni anmäler ert intresse till eventuella pågående studier är det viktigt att ni läser igenom informationen om studien. Glöm inte att båda vårdnadshavarna, om det finns mer än en, aktivt måste godkänna att ni deltar i studien.

Pågående studier

 Har ditt barn autismspektrumdiagnos och besväras av tvångstankar och tvångshandlingar? Då kan ni delta i en studie där vi utvärderar internetförmedlad beteendeterapi för barn och ungdomar mellan 7-17 år."

 Läs mer om Tvångssyndrom/OCD och autism

 I BIP IDA Pilot utvecklar och utvärderar vi internetförmedlad kognitiv beteendeterapi för ungdomar i åldern 13 till 17 år med depression. Studien öppnar i mitten av oktober 2019.

Läs mer om sudien om depression och anmäl dig

 

Har du problem med magen och vill testa en behandling på nätet? Då kanske du kan delta i någon av våra pågående studier.

Läs mer om BiP Ont i magens studier här

 Har din ungdom (13–17 år) självskadebeteende? Då kanske BIP ERITA är något för er?

Läs mer om BIP ERITA här 

 

Har din tonåring (13-17 år) en diagnos inom autismspektrum? Då kan ni delta i en studie om social uppmärksamhet.

Läs mer om studien för ungdomar 13-17 år med autismspektrumstörning

 

Är ditt barn orolig eller ångestfylld i sociala situationer? Då kan ni delta i BiP:s studie om KBT-behandling över internet för barn och ungdomar 10-17 år.

Läs mer om studien för unga 10–17 år med social ångest 

 

Logga BarnInternetProjektet, BIP

Internetbehandling

Psykologisk behandling över internet fungerar nästan på samma sätt som när man kommer till en mottagning, men att man kan jobba hemifrån från sin dator.

Läs mer om internetförmedlad behandling

Fungerar internetbehandling?

Sedan starten 2010 har över 1 000 barn fått internetbehandling via Barninternetprojektet, BIP. BIP har testat internetbehandling för barn och ungdomar med ångest, tvångssyndrom, ont i magen, självskadebeteende och tics.

Läs mer om BIP:s resultat från tidigare studier