Inbjudan till Kulturbiografen

Kommendörsgatan 28
onsdagen den 25 november 2015, kl 11.00

Anders Hanser startade sitt företag 1978. Första året dominerade radioproduktion verksamheten med över hundra program för Sveriges Radio. Inriktningen övergick sedan mot bildspel och film och Anders har efter 30 år ca 400 produktioner bakom sig. Lägg därtill lika många radioprogram under 70-talet.

Känsla och innehåll har genom åren varit honnörsord i Anders produktioner tillsammans med en god portion berättarglädje. Oavsett beställare har Anders haft en sak för ögonen: Åskådaren skall ha med sig en upplevelse hem. Ljud och bild samverkar och bildar en speciell rörelse. Här finns tvära kast som ger starka känsloupplevelser. Det är kombinationen av väl utvald musik, röster och rätt bilder, som skapar magin när det visas i mörker på stor duk. Konceptet har varit framgångsrikt. Många produktioner har prisbelönats och uppmärksammats för såväl svenska näringslivet som kulturen.

Program

Kl 10.45  Samling

Kl 11.00 Visning av Anders Hansers filmer (se nedan), 140 kr per person (subventionerat av Seniorföreningen) förfriskningar ingår. Ta med jämna pengar!
Visningen tar ca 1½ timme.

Efter visningen går vi gemensamt till The Londoner på Karlavägen 52 och äter lunch, 90 kr (egen kostnad). Anmälan ej nödvändig till lunchen men bra för oss att veta hur många vi ska beställa bord till.

 

Anmälan 

Anmälan till visningen, som är bindande, via mail till: stenlundqvist@gmail.com senast måndag 9 nov. Begränsat antal deltagare: 40 personer = ”först till kvarn”

 

Hjärtligt välkomna önskar styrelsen för BUP´s SENIORFÖRENING gm ordföranden

Gunilla Bervander


Filmer som visas

Världsarv i Sverige

Ett världsarv är ett kulturminne eller naturminne som är så värdefullt att det är en angelägenhet för hela mänskligheten. Det är en plats, ort, miljö eller objekt som på ett alldeles unikt sätt vittnar om jordens och människans historia. När de en gång kommit med på den prestigefyllda världsarvslistan garanteras de skydd och vård för all framtid. Sveriges världsarv presenteras översiktligt i detta panoramabildspel.


Sareks natur – Flammade Guld, moln av brons

En upplevelse av Lappland i höstskrud. Anders Hansers bilder visas till vacker musik av tonsättaren Gustaf Bengtsson som finns utgiven på skivbolaget Sterling.


Venedig – världsarv i Italien

En stämning av höstens Venedig till musik av Felix Mendelsohn.


Ferdinand Boberg – Arkitekten för tidlös skönhet

Ferdinand Boberg har som få svenska arkitekter skapat sig en särställning. Flera av hans byggnader, skapade för hundra år sedan, finns kvar uppskattade för sin skönhet t. ex. Rosenbad, Central-posthuset och Waldemarsudde. Max von Sydow läser Bobergs egen text.


Platsbeskrivning Kommendörsgatan 28

Kulturbiografen

Bli medlem i Seniorföreningen

Information och inbjudan till BUP-anställda med pensionering i sikte och redan pensionerade från PBU/BUP.

Läs mer om att bli medlem