BUP Mellanvårdsmottagning Sydväst

BUP Mellanvård Sydväst samarbetar med de lokala öppenvårdsmottagningarna i Huddinge, Skärholmen, Södertälje och Prima Barn i Botkyrka. Den första kontakten med mellanvården sker via en lokal öppenvårdsmottagning.

I mellanvårdens behandlingsutbud finns familjeterapi, individuellt anpassad Parent Training, kognitiv beteendeterapi (KBT), sampelsbehandling som exempelvis Marte Meo, MIM, nätverksarbete inklusive nätverksmöten, miljöterapi, beteendeträningar, icke-verbala metoder, till exempel psykodrama, kris- och traumabehandling, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, EMDR, gruppbehandling, exempelvis för flickor utsatta för sexuella övergrepp, deprimerade tonåringar och deras föräldrar och för tonårsflickor med sociala svårigheter.


Kontakt

Telefon: 08-514 530 50

Öppettider: måndag till fredag, klockan 8.00-16.45

Får du förhinder – anmäl det på telefon så att någon annan kan få din tid istället.

Adress: 
Prästgårdsgränd 2, plan 2
125 44 Älvsjö

 

Du kan också kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Om BUP Mellanvård Sydväst

Vi tar emot barn och unga i åldrarna 0–17 år och deras familjer. Besöken är avgiftsfria.

Enhetschef för Mellanvårdsmottagning Sydväst är Maria Gustavsson. Mottagningen ingår i BUP:s sektionsområde Västra Stockholm. Chef för sektionsområdet är Peter Ericson.

E-post: mvsv.bup@sll.se

Obs! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss då istället.

Råd och fakta

Reportage från mellanvården

När man inte vill gå i skolan och tycker det känns läskigt att gå ut kanske man inte vill komma till en mottagning. Kanske känns det bättre att träffas hemma. Kanske behöver kontakten med BUP under en period vara nästan varje dag. I sådana lägen kan mellanvården rycka in.

Läs mer om BUP:s mellanvård
Fakta om föräldra- och spädbarnsgrupp inom mellanvården

Fakta om föräldra- och spädbarnsgrupp inom mellanvården

Mellanvården kan ge stöd till föräldrar som är nedstämda eller upplever svårigheter i samband med att de blivit föräldrar. Det kan handla om de har svårt att glädjas över sitt barn, att de upplever att det inte blev som de förväntat sig och att de har svårt att knyta an till barnet känslomässigt.

Läs mer om föräldra- och spädbarnsgrupp hos mellanvården