BUP Farsta

Mottagningen i Farsta har ansvaret för barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård i  Farsta, Skarpnäck, Enskededalen, Enskede kyrka, Sandsborg och Skärmarbrink. 

Kontakt och öppettider

Telefonnummer för nya patienter: 08-514 524 50
BUP En väg in tar emot remisser och vårdbegäran för nya patienter till BUP Farsta och övriga öppenvårdsmottagningar inom BUP Stockholm.

Telefonnummer för pågående patienter: 
Om du har en aktuell kontakt med BUP Farsta, ringer du 08 514 52600

Öppettider: måndag–fredag klockan 8.00–16.45

Vid behov av akut besök: måndag–fredag klockan 8.00–16.00, kontakta öppenvårdsmottagningen på telefonnummer 08-514 526 00.

Vid behov av akut vård efter kl. 16:00 och övrig tid (kvällar, nätter och helger): Kontakta BUP Akutenhet på Sachsgatan 10 på Södermalm i Stockholm på telefonnummer 08-616 69 00.

Om du får förhinder och inte kan komma på din bokade tid – anmäl det via telefon till mottagningen så kan någon annan få din tid istället.

.Adress: 
Storforsplan 36, plan 7
123 47 Farsta

 

Du kan också kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Behöver du akut vård?

Här finns uppgifter om vart du ska vända dig.
Råd och fakta

Bra att veta om BUP

Kostar det att gå till BUP? Hur lång är väntetiden? Har BUP tystnadsplikt? Här har vi samlat praktisk information som är bra att känna till när man ska komma till BUP.

Bra att veta om BUP

Om BUP Farsta

Vi tar emot barn och unga i åldrarna 0–17 år och deras familjer. Besöken är avgiftsfria.

Enhetschef är Ingela Svederus. Mottagningen ingår i Sektion Östra Stockholm. Chef för sektionsområdet är Ylva Åkerman Wallmark.

E-post: farsta.bup@sll.se

Obs! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss då istället.


hbtq-certifierings-logga

Alex besöker BUP

Hur ser det ut på BUP? Vilka jobbar där? Måste man prata om man inte vill? Alex besöker en mottagning för att ta reda på svaren. 

Se filmen "Alex besöker BUP"

Remiss till BUP

Barn, ungdomar och familjer kan själva ta kontakt med BUP. Man kan också komma via remiss. Är du hälso- eller sjukvårdspersonal som ska remittera till BUP?

Läs mer om att skicka remiss till BUP

När ska barn och unga som flytt till Sverige söka stöd från BUP?

Asylsökande och nyanlända barn och ungdomar har rätt till svensk hälso- och sjukvård. Det gäller även den psykiatriska vård som BUP erbjuder, i de fall de har ett sådant vårdbehov.

Läs mer om BUP:s stöd till asylsökande och nyanlända barn