Har problem med sömn

Hej! Jag är en snart 14 årig tjej som har haft lite olika problem de senaste året. Mina betyg i skolan har sänkts så att jag till och med har F i vissa ämnen. Jag är otålig och blir lätt arg på folk helt utan anledning, och jag har problem med sömn sedan ca 4-5 månader tillbaka. Jag har försökt med olika saker som sägs hjälpa en att sova, men inget har fungerat. För ca 2 månader sedan åkte jag till vårdcentralen och tog ett blodprov och det visade sig att jag hade vitaminbrist (B12) och doktorn sade till mig att jag måste äta allt i "Kostcirkeln" för att må bra, men problemet är att jag äter exakt allt i matcirkeln och borde enligt läkare inte ha vitaminbrist, så jag fick utskrivet tabletter som skulle stabilisera bristerna och doktorn sa att om man har vitaminbrist så kan man bli trött, lättirriterad, ha svårt med sömn osv. Han sa även att det skulle hjälpa inom 3-8 veckor så att jag skulle känna mig piggare. Men det gör jag inte. Jag har fortfarande sömnproblem och jag börjar känna att jag inte alls mår bra, då jag är yr ofta och jag fryser hela tiden och jag "Hör i syne" (ibland) och olika tankar dyker upp i huvudet från ingenstans, och jag har extremt dåligt minne. Jag får ibland känslor som att jag t.ex bara kan gå ut och gå en runda men bara fortsätta att gå & gå i en oändlighet och aldrig vända tillbaka. Jag är aldrig rädd för någonting heller längre, utan jag bara går över allt och alla som om det inte finns något som kan hända, och jag har inga "riktiga" känslor längre för jag blir inte ledsen för något, utan bara står där om någon t.ex skriker på mig eller så, så står jag bara där och rör inte en min. Jag är helt omedveten om vissa saker som jag gör även fast jag är medveten om vad jag gör... (Det är svårt att förklara)

Jag har gjort tester för Adhd, men det har jag inte. Jag har heller inga övriga sjukdomar som jag vet om. Är det något fel i mitt huvud? Vad ska jag göra? Ska jag prata med en kurator eller terapeut (eller vad det nu heter)??  Jag har iaf den känslan att jag behöver hjälp med ----?? Jag vet inte.. Att ta reda på om jag har nåt fel i huvudet?? Att bara prata om mina problem och försöka lösa dom??

HJÄLP!!

-A.J

Lex-johnson2003:a

BUP svarar:

Hej!

Tack för din fråga.Bra att du tar dina problem på allvar och undrar hur du ska göra.

Jag tycker att du ska ta kontakt med den läkare du tidigare besökte. Det är vanligt att man gör det när den hjälp man fått inte riktigt fungerar eller om det tillstött andra problem eller symptom.

Lycka till!