Mat, vikt och träning styr mitt liv

Hej.... Det är det här med mat, vikt, träning osv som styr mitt liv för tillfället. Jag har ångest när jag vaknar för jag vet att jag måste äta under dagen. Jag börjar varje dag med 5km springtur med endast kaffe i magen. Jag får ända ångest när jag ändå äter något och försöker hålla mig ifrån kolhydrater i så stor utsträckning som möjligt och hoppas ofta över mål. Ibland äter jag bara en gång per dag. På kvällen, efter jobb/skola försöker jag hinna träna igen, men min sambo blir ofta sur och säger att jag redan tränat idag.. men jag tycker inte att det räknas.. 

Jag är inte överviktig eller undernärd, är 161cm och väger ca xx kg. Men jag tycker, rent ur sagt, att jag ser för jävlig ut och jag vill ju ha en snygg kropp, det är ju därför mitt liv ser ut såhär och jag vill inte ändra på det. 

Försöker nu formulera en fråga med jag vädjar snarare om tips för att slippa att detta beteende utvecklas till en ärstörning.. 

Ida_

BUP svarar:

Hej Ida!

Tack för brevet!

Du beskriver att du är missnöjd med din kropp och får det allt kämpigare. Jag skulle rekommendera dig att börja med att vända dig till shedo.se. Där kan du få hjälp att börja prata om hur du har det via chat och få råd om vart du kan vända dig, ifall ni kommer fram till att du behöver mer hjälp. Skickar också några artiklar.

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta