Jag är så misslyckad

Vill inte gå till skolan, ,jag är så misslyckad jag orkar inte leva mera, finns det hjälp att få här?

Vad ska jah skriva här

BUP svarar:

Hej!

Tack för ditt korta men viktiga brev till oss. Man kan fundera en hel del över känslan att känna sig misslyckad - för det är en känsla.

Känslan att vara misslyckad kan sabotera mycket men den går att fundera på och undersöka. Det är bra att du undrar över detta för det finns hjälp att få. En sak du kan göra är att börja prata med kamrater om denna känsla. När känner de sig misslyckade? Känner de att de alltid är det eller bara ibland när de inte lyckats så bra med något?

Du skriver att du är så misslyckad. Men jag tror inte att det är en egenskap du har utan mer en känsla du får ibland. Eftersom du nämner att du inte vill gå till skolan kanske det skulle vara bra att prata med skolkuratorn om hur du har det i skolan och vad där som kan få dig att känna dig misslyckad. Kanske något du kan få hjälp med?

Jag hoppas också att du kan prata med dina föräldrar och att de kan lyssna på dig och försöka förstå dig. För jag tror att alla har ibland känt sig misslyckade och kan förstå hur lätt denna känsla kan komma. Du är inte ensam att känna så här till och från.

Du undrar om det finns hjälp att få. Det finns det. Det viktiga tycker jag är att prata med föräldrar och skolan. Men undrar du om det finns mer professionell hjälp finns det också. Jag  tror i första hand skolkurator och skolsyster. Det finns också ungdomsmottagningar där du kan få hjälp. Om dina problem är så stora att du inte vill leva mer då tycker jag  du och dina föräldrar ska vända er till BUP där du bor.

Lycka till!