Blir mobbad

Hej jag blir mobbad i min skola kan ni ge mig tips om hur jag ska leva bättre

anonym

BUP svarar:


Hej och tack för din fråga. Jag tror nog att ditt brev behöver ett längre svar än frågan. Jag vet inte om det stämmer med dig men ett vanligt problem för den som är utsatt för mobbning är att den äter sig in i den som blir mobbad. Som om mobbarnas taskigheter blir som sanningar om en själv. Lite som att man kan bli sin egen mobbare.

Eftersom du frågar hur du skall leva ett bättre liv låter det som om det är du som tar ansvar för det som sker och för hur ditt liv ser ut. När det gäller mobbning är det inte så. Det är mobbarna och de som borde hjälpa dig att få slut på det som har ansvar för att ditt liv inte skall se uselt ut. Åtminstone har de ansvar för att du skall få möjligheten att leva ett bra liv genom att inte bli plågad.

Det du skall göra för att leva ett bättre liv är kort och gott att ta hjälp av vuxna för att få slut på mobbningen. När den har upphört kommer möjligheterna att få det bra se mycket mer ljusa ut. Så prata med dina föräldrar, mentor, skolkurator eller den som du tror kan hjälpa dig bäst. Skolan har en skyldighet enligt skollagen att motarbeta mobbning. Du kan också chatta med en kurator på BRIS. Du kan vara anonym, det vill säga, du behöver inte berätta vad du heter.

Lycka till.

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta