…….vill fan inte åka till er!

Jag ska till er på onsdag, men jag vill fan inte åka till er! Jag mår bättte om jag aldrig går till er!!!!!!!! 

En 14 årig tjej!

BUP svarar:

Hej!

Nu är det onsdag eftermiddag när jag skriver till dig. Hur blev det? Kom du iväg till BUP eller inte? Om det var så hoppas jag att det inte blev ett så dåligt möte som du tänkte innan.

Jag vet att det är många av våra besökare som inte vill komma. Ofta är det föräldrar eller någon annan vuxen som driver på och vill att ungdomar skall gå på samtal på BUP. En del kan känna sig som utpekade som problemet eller att det på något sätt skulle vara fel på dem på. Andra tycker att det är jobbigt att träffa nya människor eller att det är för många vuxna ”mot ett barn”. Eller att man tror att man skall bli utskälld eller man har svårt att förstå sig på vad det handlar om. Några kan nog tro att det blir som en rättegång. Det är lätt för mig att förstå att det kan bli så om man inte riktigt vet vad som väntar.

Jag vet inte om något av detta passar in på hur du tänker. Trots allt tror jag att vi som jobbar på BUP är rätt bra på att göra det hyggligt bra för de som kommer, även för de egentligen inte vill komma. För trots allt vill vi ju vara till hjälp, inte vara några jobbiga jäklar. När jag pratar i telefon med föräldrar som skall komma på samtal hos oss men där deras barn inte vill, brukar säga att ”säg till din son/dotter att hen inte behöver säga någonting. Hen kan bara följa med och lyssna”. Det brukar fungera ganska bra. Om det är föräldrarna som har problem med sitt barn kan man ju tycka att det är de som skall berätta.

Hoppas att du trots att du inte ville, vågade komma med på besök. Jag hoppas också att det blev en bra erfarenhet.

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta