Måste man komma på mötena med en förälder?

Måste man komma på mötena med en förälder?

Sven-Olof

BUP svarar:

Hej!

Du kanske undrar om du kan ha en kontakt med BUP utan att dina föräldrar är med?

Det kan du. Oftast träffar man sin behandlare utan föräldrarna. Om du är 14 år måste(finns några undantag) dina föräldrar känna till att du har kontakt. Oftast brukar BUP träffa föräldrarna en eller flera gånger under en behandlingskontakt.

Eller kanske har du redan en BUP kontakt och de vill träffa en förälder och dig men du vill inte vara med och undrar om du måste komma. Det kan finnas flera skäl till att det är bra att du är med. Det kan t.ex vara bra att du vet vad din förälder säger. Du kanske inte håller med eller ser på det hela på ett annat sätt? Det är bra för BUP att veta. Det är ju dig behandlingen ska hjälpa.

Om du av något skäl absolut inte vill vara med när BUP träffar en förälder och du är inbjuden tycker jag du ska berätta det för din BUP kontakt. Varför du inte vill vara med är kanske något viktigt att prata om?Kanske finns det saker du varken vill eller kan prata om när din förälder är med?

Prata med din BUP kontakt och berätta varför du inte vill vara med. Ni kan säkert hitta lösningar som du accepterar och där du inte känner dig tvingad. Hoppas detta var svar på din fråga. 

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta