Vet inte om jag kommer klara mig

Hej

Mina föräldrar skilde sig för snart ett år sen, Pappa "flydde" och gav ingen större förklaring. Han sa även rätt elaka grejer. Har fortfarande lite kontakt med han och så men han bor utomlands så träffas inte så ofta. Har rätt stora problem när det kommer till att svara han för jag är sårad men älskar han såklart fortfarande. På grund av skilsmässan så blev jag sakta men säkert tvungen att sälja mina hästar då pengarna inte finns och på sätt och vis för att jag helt tappade all ork. Hela mitt liv har alltså rasat då familjen betydde ALLT för mig och hästarna var mitt liv. Just nu känner jag mig väldigt vilsen och livslusten finns inte längre...

Skolan är mitt största problem då jag inte kan fokusera alls och betygen rasar. Jag skjuter upp uppsatser och blir mer och mer stressad. Ingen i skolan vet hur jag mår och känner och de flesta vet inte ens om att något har hänt alls. Känner all stress och press och vet inte om jag kommer klara mig... Har jätte svårt att berätta hur jag mår och bakar för att ta hjälp. Vill bara må bra och klara av skolan! 

Vad gör man? Skolan är viktigast.

M

BUP svarar:

Hej!

Tack för ditt brev. Du vill bara må bra - men hur kan du göra det när du skriver att hela ditt liv har rasat? Då mår ingen bra.
Det finns ingen enkel väg men det brukar hjälpa att ha någon att prata med.

Jag tycker du ska ta kontakt med en ungdomsmottagning. Du är 18 år och de har tystnadsplikt. Ingen behöver veta något om du fortfarande vill hålla allt hemligt. 


Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta