Känns som jag håller på att bli galen

Det känns som jag håller på att bli galen.

Varit deprimerad största delen under två års tid och på senaste tiden har det blivit bättre (TACK OCH LOV), tack vare antidepressiv medicin. Jag mår OK till största delen, ibland har jag dåliga dagar men det har väl alla.

Problemet är att jag på sista tiden fått starka overklighetskänslor. Så svårt att beskriva, men det är som att 'jag i huvudet' lämnar kroppen, som fortsätter agera. Sekunderna senare kommer 'jag i huvudet' tillbaka. "Vad håller jag på mig?", "Vad händer?", "Vad gör jag här?", "Hur kom jag hit, jag var ju där nyss?", känns det. Detta kan förekomma när som helst, behöver inte vara en stressladdad situation. Har hört att det är stark ångest som utlöser overklighetskänslor, men jag har sällan ångest numera... Väl? Det är läskigt, men det kan väl inte vara en hjärntumör?

Min mamma uppfattar mig som frånvarande och jag har själv kommit på mig att sitta och stirra rakt ut med tom blick, trots att det känns som jag gör något annat, nåt i mitt huvud. Som att jag lever i en låtsasvärld.

Jag är en sån som googlar allt (tyvärr) och känner delvis igen mig i symtomen för psykos. Jag tror inte jag har psykos men jag är livrädd för att få det. Är ofta spänd och stressad, kan tilläggas, samt ganska paranoid.

Otydligt formulerat... Sammanfattning: Overkliga känslor, som att hjärnan får kortslutning och 'jag i huvudet' kopplas bort. Psykotiska symtom. Rädd för att bli galen.

123

BUP svarar:

Hej!

Du ska naturligtvis låta undersöka dig. Jag tycker att du i första hand ska ta kontakt med den läkare (eller mottagning) som skriver ut din antidepressiva medicin .

Om det inte har med medicineringen att göra, kan de fortsätta utreda dina symptom. Om du inte kan få tag i den läkaren tycker jag att du ska ta kontakt med en vårdcentral eller BUP utifrån dina obehagliga symptom.

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta