Riktigt trött på livet

Är riktigt trött på livet klarar inte attpluga och vara social mår skit vill bara krypa ihop och dö

Karlous

BUP svarar:

Hej!

Tack för ditt brev! Du skriver mycket kort och utan någon fråga. Men det framgår väldigt tydligt att du mår rejält dåligt. Kanske skriver du så lite om dig själv av det enkla skälet att du inte riktigt vet varför det blivit att du mår så dåligt och att du inte riktigt har någon aning om vad du ska kunna göra åt det?
Eller kanske mår du så dåligt att det mest blir jobbigt att prata och skriva? Hur det än är så ska du inte vara ensam när du mår så dåligt och du ska söka hjälp.

Du skriver att du inte klarar att vara social. Så blir det ofta när man är riktigt nedstämd eller deprimerad - att man isolerar sig. Rådet är oftast att det är bra att försöka ha kontakter och försöka vara social, att ändå försöka låta bli att isolera sig. Det kan vara svårt, men du kan försöka. Lyckas du har det ofta en positiv effekt.

Det verkar som att du mår så dåligt att du ska söka hjälp. Du kan göra det på många sätt. I första hand tänker jag att du ska berätta för dina föräldrar så att du förhoppningsvis kan få deras stöd och hjälp.

Jag tycker du ska träffa någon läkare, psykolog eller kurator och berätta hur du mår och därefter att du får någon lämplig behandling/hjälp. Du kan göra det på många sätt.

Du kan gå till en vårdcentral eller ta kontakt med skolhälsovården eller BUP.

Du kan också ta kontakt med en ungdomsmottagning där du bor. Om du känner att det är för svårt att själv ta kontakt kan du ringa Bris eller chatta på Killfrågor. 

Det viktiga nu är att du går vidare och söker hjälp på något sätt. Du kan faktiskt få hjälp att må bättre även om det inte känns så just nu.

Lycka till!

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta