Det är mycket bråk hemma

Hej, här hemma är det jätte jobbigt, vi bråkar alltid här hemma varje dag! Jag vill gärna ha hjälp me hu vi kan göra!

BUP svarar:

Hej du!

Det är inte alls bra, och inte heller hållbart i längden, att det är så mycket bråk hemma och du mår dåligt av det. Tyvärr är du inte alls ensam om att ha det jobbigt hemma.

Det framgår inte av ditt kortfattade mejl vilka som bråkar med vilka och hur det går till. Men det jag förstår i alla fall är att det handlar om konflikter i familjen som dina föräldrar kanske själva skulle behöva hjälp med att hantera. Är det ständiga konflikter och spänningar i en familj är det ett lidande för alla familjemedlemmar!

Som du skriver vet du inte hur du skulle få hjälp, men hjälp vill du få. Jag vill uppmuntra dig att du verkligen söker hjälp.
Finns det någon chans att tala med dina föräldrar att ni tillsammans går till familjeenheten på socialtjänsten för att få familjesamtal?
Vet du - socialtjänstens familjeenhet brukar ordna sådana familjesamtal just för att det inte alls är så ovanligt att man behöver få hjälp med konflikthantering och för att förbättra atmosfären i familjen. 

Om du tycker att det inte går att tala med dina föräldrar på det viset, så undrar jag om det finns någon annan vuxen i din närhet (mor- eller farföräldrar eller annan släkting) som du kan prata med och som förstår och kan vara till hjälp.
Har du äldre syskon som också tycker som du?

Om inget av detta fungerar ska du vända dig till din skolkurator och berätta hur du har det hemma. Tillsammans kan ni bestämma vilken väg som är bäst för dig att gå och vad man behöver göra.

Jag lägger till en liten artikel som du får lite mer information av. 

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta