Behöver hjälp igen!

Hej BUP, 

Jag är en tjej på 19 år och jag börjar må dåligt igen. Jag gick på BUP för några år sen och pratade med någon i cirka ett år eftersom jag skärt mig själv och försökte ta livet av mig. Efter det blev det lite bättre och har sedan dess gjort ganska bra av mig. Men nu känner jag att jag börjar må dåligt igen, enda sen jag slutat har jag inte haft självmordstankar, inte alls! och jag är oerhört lyckligt över det. 

Men nu skär jag mig oftare bara för att känna något, och det brukade jag göra innan jag gick på BUP, och vill inte gå ner den vägen igen. Istället för självmordstankarna blir jag bara ledsen och väldigt arg att jag slår väggen, och ibland gör jag mig så illa i handen att jag inte kan röra den. 

En stund är jag väldigt glad, och väldigt pratsam, den andra stunden vill jag bara gråta och inte prata med någon, och det är svårt för att jag tror jag har social fobi. 

Nu tycker jag det är dags att få hjälp igen, för att jag känner igen hur jag mår och det kommer inte sluta bra om jag inte får hjälp. 

Jag undrar bara vad jag ska göra, och vem jag ska prata med.

Tack!

BUP svarar:

Hej!

Klokt av dig att söka hjälp, det finns tider i livet när allt blir svårt och man verkligen behöver det för att kunna gå vidare!

Du kan vända dig till Unga Vuxna, om du bor kvar finns det i området. Du kan gå in på Vårdguiden 1177.se för att hitta adress och telnr. Lycka till!

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta