Hur kan man bli av med stress?

Hej hur kan man bli av med stress??

Vg

BUP svarar:

Hej och tack för din fråga! 

Hur man kan bli av med sin stress beror nog lite på varför man är stressad och i vilka sammanhang man känner sig stressad. Det är nog viktigt att försöka ta reda på vad det kan vara för olika saker som bidrar till att man känner sig stressad.

När man går i skolan är det inte alls ovanligt att man kan känna sig stressad. Lite stress kanske kan vara lite hjälpsamt men om man blir så stressad att man får svårt att koncentrera sig så behöver man få hjälp med det. Om stressen handlar om skolfrågor behöver man nog prata med skolan om det för att skolan ska kunna hjälpa till med att prata om hur du ska kunna slippa att känna dig stressad.

Om det inte handlar om skolarbetet så kan det nog vara viktigt att berätta för någon om hur du känner dig. Det är viktigt att prata med dina föräldrar för att på det sättet försöka få lite hjälp. Då kan ni kanske tillsammans prata om vad det är som gör att du känner dig stressad och hur du och ni kan göra så att stressen minskar. Det viktiga är nog att inte gå runt och hålla sådana känslor för sig själv. Det brukar aldrig vara bra eller hjälpsamt. Det brukar tvärtom kunna göra så att man kanske känner mera stressad. Man kan bli av med stress! Om du vill kan du titta på en hemsida som heter Snorkel, där finns en del tips på sådant som du kan göra för att minska stress.

Lycka till!

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta