Mamma säger att jag är jobbig

hej jag har depression ångest ,mamma tror mig inte hon säger bara att jag är jobbig jag känner mig bara värdelös 

eh

BUP svarar:

Hej och tack för din fråga!

Va bra att du skrev till oss. Det brukar vara kämpigt om man inte känner sig trodd och förstådd. Du skriver att din mamma inte tror dig när du försöker prata med henne. Jag vet ju inte hur det ser ut hemma hos dig och om din pappa bor med er eller inte eller om du har någon kontakt med din pappa.

Men om du har kontakt med din pappa, har du försökt prata med honom. Kanske kan du känna att du kan prata med honom om hur du känner dig. Det är viktigt att du inte går runt och håller allt för dig själv.

När man känner som du beskriver att du känner brukar det vara bra och viktigt att försöka dela sina tankar och känslor med någon. Om du kan prata med din pappa kanske ni två tillsammans sedan kan prata med din mamma. Du kan kanske också fundera över om det finns någon vuxen på din skola som du kan känna lite förtroende för och som kan lita på. Det kanske skulle kunna vara skolkuratorn, skolsköterskan eller någon mentor.

Då kan du också få höra om någon på din skola har märkt något på dig, att du inte mår bra. Om du hittar någon vuxen på din skola som du känner att du kan prata med så kan du så småningom kanske få hjälp med att prata med din mamma. Då kanske ni bjuder in din mamma till att vara med vid ett eller några samtal.

I ett sådant samtal kan du kanske få hjälp med att få mamma att förstå att du inte hittar på att det känns som det gör för dig. Då skulle ni tillsammans tänka om det är så att du behöver någon mera hjälp. Försök att tänk att du nu har kämpat och tagit ett första steg mot att kunna må lite bättre när du skrev till oss. Nu skall du fortsätta och ta nästa steg som är att söka upp någon som du kan pröva att prata med.

Lycka till!

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta