Har en stark rädsla för att kräkas

Jag har under flera år haft en stark rädsla för att kräkas eller se andra kräkas. När jag till exempel hör någon i familjen kräkas så faller jag ihop och får frossa och en panikattack. Jag trodde att min rädsla skulle försvinna med åren men den har blivit starkare och starkare. Den påverkar mig ganska mke för jag tvätter händerna hela tiden och  undviker ställen där det finns mycket människor. Just nu sitter jag i bilen och har gråtit intensivt de senaste minuterna, bara eftersom min syster är lite åksjuk och mår illa. Jag orkar verkligen inte mer.   Jag kan inte sova på kvällarna för jag ligger och tänker på att jag kanske blir magsjuk den natten.   Har supermycket ångest när jag skriver detta. 

Snälla svara

anonym

BUP svarar:

Hej!

Det här som brukar kallas kräkfobi är ett problem som många kan känna igen sig i och som kan hindra och styra en mycket i vardagen.

Det kan vara svårt att komma tillrätta med själv men det finns bra hjälp att få.

På vårdcentralen brukar finnas något som kallas Första linjens barn och ungdomspsykiatri som kan hjälpa dig. Kontakta dem tillsammans med dina föräldrar. Ni kan också kontakta BUP.

Läs gärna de länkar jag skickar med här nedan.

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta