Hur kan jag få ett bolltäcke?

Hej. Jag är någon som har blivit diagnostiserad med ADHD, Asperger, depression utan vidare specification, ångest och jag kommer säkert bli diagnostiserad med en eller flera ätstörningar närsomhelst. Som ni kanske förstår är denna situation väldigt stressig för mig. Ibland sitter jag i mitt rum helt dränkt i tårar och skulle verkligen behöva en kram. Men jag är lite av en för stolt människa som vägrar fråga efter en kram. Så fick jag höra om boll- eller kjedjetecken som då ska få dig att känna som om du får en kram. Super! tänker jag. Och så får jag veta att ni kan erbjuda att man kan pröva såna täcken om ni skriver remiss. Är det sant? Skulle några av mina diagnoser kunna ge mig rätt till att pröva såna? (du trodde väl inte att jag skrev om mina diagnoser för att få uppmärksamhet, eller hur?) I så fall, måste jag vänta jättelänge eller finns det något sätt som man skulle kunna få de snabbare? Och skulle man kunna få flera? Jag har skilda föräldrar och vill helst inte bara den fram och tillbaka.

Jag hoppas ni tar min nonchalans med en nypa salt - jag menar inget illa, det är bara svårt att skriva om det här seriöst utan att få panikattacker så detta är hur jag copear. Skulle verkligen behöva en kram nu...

Ni får redigera hur mycket ni vill, jag är bara tacksam för svar då jag verkligen är desperat just nu.

Tack.

Den som behöver en kram

BUP svarar:

Hej!

Tack för din fråga.

Frågan om boll- eller kedjetäcke kan du absolut lyfta med den du träffar på BUP/BUMM. Ibland har mottagningarna arbetsterapeuter som kan hjälpa till med att prova ut täcken och andra hjälpmedel.

Om du har kontakt med Habiliteringen kan de också hjälpa till med detta.

Så tveka inte att ta upp detta vid nästa besök på din mottagning.

Lycka till!

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta