Mormor dog idag

min mormor dog idag...jag vet inte vad jag ska göra för jag orkar inte gråta mer

fuckcanser

BUP svarar:

Hej!

Du skriver till oss samma dag som din mormor gick bort. Du är inne i den djupaste känslan av förlusten, sorgen. Den mest naturliga reaktionen är att du gråter; du kanske känner att du inte kan sluta gråta fast du börjar känna dig nästan tömd på tårar. Som du skriver har du inte längre ork att fortsätta att gråta.

Allt detta är den vanligaste reaktionen direkt efter ett dödsfall. Det kan även komma andra känslor. Man kan blir arg, upprörd och man frågar sig "varför just hon, varför just han?" Det känns så orättvist!

Du måste ha haft en fin relation till din mormor, hon var säkert en mycket viktig person i ditt liv. Men jag anar också att du kanske har vetat att hon hade en svår sjukdom, möjligen cancer som jag gissar utav din signatur. När det man räknat med blir plötsligt ett faktum blir det ändå svårt att acceptera.

Jag skulle helst säga, tillåt tårarna bara rinna, tillåt de att torka och börja rinna igen och torka igen! Det kommer att gå i vågor ett tag till. Jag hoppas du har din familj omkring dig att sörja tillsammans med. Men det är också värdefullt om du har någon eller några kompisar eller kanske till och med någon annan vuxen utanför de mest närståendes krets att tala med och gråta vidare hos. 

Just nu tror jag inte riktigt att det betyder speciellt mycket om jag skriver att smärtan och ledsenheten kommer att mildras med tiden. Men det är sorgens naturliga gång och man accepterar så småningom det man inte kan ändra på. Det kommer du också att göra. Då kommer en annan känsla träda fram. Känslan av en sorts tacksamhet att du haft en underbar mormor så länge hon levde och så kommer du att ha henne kvar i ditt hjärta.

Jag länkar här nedan till en text om sorg, där kan du läsa några kloka tankar som kan ge dig lite tröst i din sorg.

Jag känner för dig!