Har en konstig känsla i kroppen

Jag får ibland en konstig känsla i kroppen. Känns otäckt och så blir jag typ svettig och blir lite lessen. Vet inte varför 

Ante

BUP svarar:

Hej

När du blir ledsen och behöver tröst hoppas jag att det finns någon som du kan få stöd, pepp och en varm kram av. Vet dina föräldrar att du skrivit till oss och att du ibland känner dig ledsen. Jag hoppas att du kan vända dig till dom då du behöver.

Jag undrar i vilka situationer den konstiga känslan kommer. Du skriver att du får den ibland. Va skönt att den inte finns där alltid. Vad är det som gör dig orolig, rädd och ledsen. Är det är när du ska gå och lägga dig eller kanske i skolan. Om du funderar på vilka situationer som gör dig orolig kanske du inte behöver bli lika rädd och överraskad då det händer. Att du förhoppningsvis kan känna igen när den konstiga känslan är på väg att komma.

Det är inte helt enkelt att veta vad som händer i sin kropp. När man är nervös eller orolig kan hjärtat dunka snabbare, man kan bli svettig om händerna, känna att man behöver springa på toaletten fast man inte behöver. Du beskriver att du blir svettig. Jag skickar med lite information om stress och ångest som du kan läsa om du har lust. Förhoppningsvis känner du igen dig. 

Du skulle behöva samtala med någon för att förstå vad som händer och ta reda på att det du känner är normalt. Att det finns andra som känner på ungefär samma sätt som du gör. Finns det någon skolkurator på din skola? Tror du att det skulle vara möjligt att ta och prata med han eller henne. Om du har funderingar runt din kropp skulle även din skolsköterska kunna hjälpa dig. 

Lycka till och tack för ditt brev.

Hitta mottagning

Hitta mottagning

Vill du komma i kontakt med en mottagning? Klicka på kartan för att hitta din närmaste mottagning.

Hitta närmaste mottagning

Råd och fakta

Här har vi samlat artiklar, faktatexter och intervjuer om olika problem och svårigheter man kan uppleva.

Råd och fakta