Skär mig som fan

jag skär mej som fan!

pussy

BUP svarar:

Hej!

Det var ett kort brev, men ett brev som gör mig bekymrad över hur du mår. Att du skriver till oss tolkar jag som att du behöver hjälp, att du inte vill skära dig som du gör.

Jag vet ju ingenting om dig mer än just att du skär dig, men jag vet att när man skär sig så beror det på att man försöker att lösa något och att man för tillfället har hittat något som fungerar för stunden.

Ofta är det just så det är med att skära sig, det fungerar för stunden men inte i längden, det fungerar bara kortare stunder och man måste skära sig igen eller skära sig djupare. Men ångesten håller sig inte borta ändå.

Jag vet inte heller hur gammal du är eller om du har kontakt med någon eller inte men jag tycker att du ska söka hjälp. Ditt korta brev får mig att tro att det är svårt för dig att söka hjälp därför hänvisar jag dig till några webbsidor där du kan få mer råd och tips. 

En bra sida är shedo som vänder sig till personer med självskadebeteende och ätstörning. Där kan du ta del av andras berättelser. Du kan också mejla frågor. Ett annat bra forum som du kanske kan ha stöd av är tjejzonen som har en chatt. De som chattar är tjejer som ställer upp ideellt, ibland med egna erfarenheter av att må dåligt, ibland bara tjejer som vill vara medmänniskor.

Kanske har jag fel om att det är svårt för dig att söka hjälp, i så fall är det bra. Du har möjlighet att själv söka hjälp på BUP eller på din närmaste ungdomsmottagning.

Var rädd om dig.